Hétmilliárd euró kutatásra – formálódik a jövő

Jól kezdődött a 2017. év a Bosch-csoport számára : a technológiák és szolgáltatások szállítójának árbevétele mintegy 12 százalékkal, árfolyamhatások nélkül 11 százalékkal nőtt az első negyedévben.

Minden üzletág és régió dinamikusan kezdett 2017 első három hónapjában, egyesek kiemelkedő mértékben. A kedvezőtlen gazdasági kilátásokat és a geopolitikai bizonytalanságot figyelembe véve a Bosch három–öt százalék közötti árbevétel-növekedést tűzött ki célul az idei évre. „Üzleti sikereink lehetőséget kínálnak számunkra a holnap világának formálására“ – mondta dr. Volkmar Denner, a Bosch igazgatótanácsának elnöke a cégcsoport renningeni kutatási központjában tartott éves sajtótájékoztatóján.

Az átalakulás középpontjában a mobilitással és az IoT (Internet of Things, dolgok internete) hálózatba kapcsolással összefüggésben lévő változások állnak. „Vezető innovációs vállalatként folyamatosan alakítjuk és ösztönözzük az átalakulást“ – tette hozzá.

Rekord méretű beruházások a jövőért

Tavaly a Bosch árbevétele 73,1 milliárd euróra nőtt. Ez 3,6 százalékos, árfolyamhatások nélkül 5,5 százalékos növekedés. A negatív árfolyamhatások a múlt évben mintegy 1,3 milliárd euróra rúgtak. A kamatfizetés és adózás előtti eredmény (üzemi eredmény, EBIT) 4,3 milliárd euró volt, ez 5,8 százalékos nyereség. A múlt évi eredmény mutatja a vállalat jövőjét szolgáló látványos befektetéseket.

Tavaly a Bosch kutatási és fejlesztési ráfordításait csaknem 10 százalékkal, 7 milliárd euróra növelte. Az üzemi eredményre nem várt negatív események hatottak, így az végül 3,3 milliárd euró lett.

Új mobilitási koncepciók: zéró károsanyag-kibocsátás, zéró stressz, zéró baleset

A mobilitás látványos növekedés küszöbén áll. „A Bosch olyan újfajta mobilitást tesz majd lehetővé, ami mentes a károsanyag-kibocsátástól, a stressztől és a balesetektől. Már nem csak arról van szó, hogy jobb autókat gyártsunk. Újra fel kell találnunk a mobilitást“ – mondta Denner. Hozzátette: a levegő minőségének javítása a városokban, ahol 2050-re a világ népességének 70 százaléka él majd, olyan feladat, amelyet az iparnak, a politikának és a társadalomnak közösen kell megoldania.

A dízeljárművek betiltásáról jelenleg is folyó vitára utalva a Bosch igazgatótanácsának elnöke kiemelte, hogy a jobb levegőminőségre vonatkozó célkitűzéseknek technológia-semlegesnek kell lennie. „A politika nem korlátozhatja mérnökeink kreativitását egyetlen technológiára“ – mondta Denner. A Bosch igazgatótanácsának elnöke hisz abban, hogy a belső égésű motorok továbbfejlesztése óriási lehetőségeket rejt még magában. A valós vezetési körülmények között mért károsanyag-kibocsátásnak, az RDE (Real Driving Emissions) -értéknek a 2017 őszétől érvénybe lépő mérési eljárása hozzájárul a járművek nitrogénoxid-kibocsátásának további csökkentéséhez.

A Bosch jelenleg hozzávetőleg 300 RDE fejlesztési terv megvalósításán dolgozik. Ami a benzinmotoros járműveket illeti, a vállalat már régóta élen jár a részecskeszűrők széles körű használatában. Ezenfelül a hálózatba kapcsolásnak a közlekedésre történő alkalmazása szintén javíthat a levegő minőségén. Stuttgart vonzáskörzetében a Bosch multimodális közlekedési asszisztenst fejlesztett ki. A jövő évtől pedig a Bosch közösségi alapú parkolási szolgáltatása sorozatgyártásban is megjelenik.

A mobilitás villamosítása: az elektromosság és az üzemanyag kombinációja

A Bosch nagy erőfeszítéseket tesz az elektromos meghajtás fejlesztéséért is. A vállalat ezen a területen végzett minden tevékenységét az új, elektromobilitási szervezeti egység fogja össze. A belső égésű motorok fejlesztésébe fektetett milliárdokon felül a cégcsoport minden évben megközelítőleg 400 millió eurót fordít arra, hogy áttörést érjen el az elektromobilitásban. Ennek az összegnek a túlnyomó részét akkumulátorkutatásra és –fejlesztésre fordítja, többek között a jelen és a jövő akkumulátorcella-technológiájának kutatására. A vállalat már több mint 30 elektromobilitással kapcsolatos megbízást nyert el; 2016-ban, csak Kínában – a világ legnagyobb elektromobilitási piacán – további 11-et. 2018 elejétől az új Bosch Powertrain Solutions üzletág 88 000 munkatársával kínál minden hajtásrendszerrel kapcsolatos technológiát egyetlen forrásból. „Legyen szó üzemanyagról vagy elektromosságról, a Bosch a hajtásrendszereket is átvezeti a jövőbe. Ügyfeleink elsőszámú partnerei kívánunk lenni a műszaki és technológiai megoldások területén“ – mondta Denner.

A mobilitás automatizálása: üzleti siker

Az automatizált vezetésben is technológiai előrelépésről és üzleti sikerekről tud beszámolni a Bosch. A vezetéstámogató rendszerekkel a vállalat több mint egymilliárd euró árbevételt ért el tavaly, továbbá 3,5 milliárd euró értékben nyert el megrendeléseket. Mindent egybevéve, a Bosch a vezetéstámogató rendszerekkel a piacnál gyorsabb növekedést kíván elérni 2017-ben – egy olyan piacon, amely az előrejelzések szerint 30 százalékkal fog nőni. Jelenleg mintegy 3000, az eddiginél hatodával több mérnök dolgozik a teljesen automatizált vezetés létrehozásán. A Bosch a Daimlerrel közösen a városi utcákra szánt, teljesen automatizált és vezető nélküli járművek fejlesztésén dolgozik. A cél, hogy a járművek a következő évtized kezdetére teljesen önállóan közlekedjenek a városokban. Ennek egyik kulcsfontosságú alkotóeleme a Bosch Al (Artificial Intelligence, mesterséges intelligencia) fedélzeti számítógép. Ez a számítógép mesterséges intelligenciája révén az önvezető autó agya. A vállalat még az évtized vége előtt kifejleszt egy radarjeleken alapuló nagypontosságú digitális térképet. Egy ilyen térkép létezése az automatizált vezetés alapvető feltétele. A Bosch ezenfelül olyan vállalati partnerekkel dolgozik együtt az automatizált és hálózatba kapcsolt közlekedés infrastruktúráján mint a Vodafone, a Telekom, a Huawei és a Nokia. Ennek részeként teszteket végez a megbízható, járművek közötti vezeték nélküli kommunikáció megoldásán. 

Hálózatba kapcsolt mobilitás: a mobil komornyik

Az idén bevezetik a Bosch Automotive Cloud Suite-t, az olyan mobilitási szolgáltatások új platformját, mint a vezető figyelmeztetése a rossz irányra, a prediktív diagnózis, a hálózatba kapcsolt parkolás és a személyi asszisztensek. „A Bosch Automotive Cloud Suite a hálózatba kapcsolt járművel kapcsolatos szolgáltatások technológiai kulcseleme. A vezetők, az autók, az autógyártók és az egyéb mobilitási szolgáltatók hálózatba kapcsolására fogjuk használni“ – mondta Denner. A Bosch Automotive Cloud Suite a vállalat járműipari és IT-szakértelmét egyesíti. A PricewaterhouseCoopers előrejelzése szerint a hálózatba kapcsolt mobilitás globális piaca 2022-ig évente közel 25 százalékkal nő, a Gartner becslése szerint 2020-ra a világ útjain 250 millió hálózatba kapcsolt jármű közlekedik majd.

Új technológiai felfogások: intelligens és érzelmi
Szintén 2020-ra a Bosch előrejelzése szerint az IoT világpiac volumene évi 35 százalékkal 250 milliárd dollárra nő. Tavaly a vállalat 27 millió internetes kapcsolattal rendelkező terméket értékesített; 2020-ra a Bosch minden új elektronikai terméke hálózatba kapcsolt lesz és a jövőben minden termékhez kínál kapcsolódó szolgáltatásokat is. Mindennek a kulcsa a mesterséges intelligencia.

Tíz év múlva szinte minden Bosch-termékben lesz mesterséges intelligencia – a fejlesztés révén, a gyártási folyamatban vagy maga a termék lesz mesterséges intelligenciával felszerelt. A Bosch a következő öt évben 300 millió eurót költ a saját mesterséges intelligencia központjára. A németországi Baden-Württemberg tartományban a Bosch hozzájárul a „Kibervölgy“ létrehozásához – a politikusok, üzletemberek és tudósok részvételével létrejött szövetség célja a mesterséges intelligencia kutatásának fellendítése. A világcég az Amszterdami Egyetemmel közösen működteti a Delta Labot, a gépi tanulás (deep learning) kutatólaboratóriumát.

 Volkmar Dennert idézve: „a mesterséges intelligencia a hálózatba kapcsolást személyessé teszi, olyasvalamivé, ami érzelmi szinten is megtapasztalható. A digitális asszisztensek egyre okosabbak lesznek, és mentesítik a felhasználókat a napi rutinmunka alól.“ A Tractica előrejelzése szerint a digitális asszisztenseket igénybe vevők száma a következő évtized elejére a mai háromszorosára, vagyis több mint 1,5 milliárdra nő.

A 2016. üzleti év régiónként

Európában a Bosch csoport 38,6 milliárd eurós árbevételt ért el 2016-ban. A bevétel az előző évhez képest 3,4 százalékkal, árfolyamhatások nélkül 4,8 százalékkal nőtt. 2016-ban ezek a hatások szokatlanul erőteljesek voltak, nem utolsósorban a font leértékelődése miatt.

Észak-Amerikában a Bosch-csoport árbevétele a nagyon erős előző évhez képest 2,2 százalékkal, árfolyamhatások nélkül 1,8 százalékkal 12,3 milliárd euróra csökkent.

Dél-Amerikában az éveken át tartó csökkenés után a cégcsoport árbevétele árfolyamhatások nélkül 2,4 százalékos növekedést mutatott, árfolyamhatásokkal az árbevétel 5 százalékkal 1,4 milliárd euróra csökkent.

Az ázsiai-csendes-óceáni térségben a Bosch árbevétele jókora, 8,3 százalékos növekedéssel 20,8 milliárd eurót ért el (árfolyamhatások nélkül ez 12 százalékos növekedés). A Bosch árbevételének közel 30 százaléka jelenleg az ázsiai-csendes-óceáni térségből származik.

Hatalmas munkaerőigény IT- és szoftver-területen 
A múlt év utolsó napján a Bosch-csoport kereken 390 ezer munkatársat foglalkoztatott világszerte. A létszám tavaly 14 500-zal emelkedett, a munkaerő-összetétel regionális szempontból nagy vonalakban változatlan maradt. A munkatársak száma Németországban 2000-rel, 134 ezerre nőtt, jó 12 ezerrel Ázsiában és Észak-Amerikában. A vállalat munkaerőigénye különösen a szoftver- és IT-szakemberek és vezetők vonatkozásában igen nagy. A Bosch már most is több mint 20 000 szoftvermérnököt alkalmaz, minden ötödiket az IoT területén foglalkoztatja.