Ingyen vírusvédelem ezer diáknak

Sok családnak okoz anyagi  gondokat a digitális oktatás hirtelen bevezetése. Ezért a biztributor cég 1000 (ezer) Bitdefender Total Security 2020, egyszerre öt eszközön használható, magyar nyelvű vírusirtó programot ajánl fel rászorulóknak.

A Bitdefender Total Security egy háztartásban 5 eszközön (PC, notebook, tablet vagy telefon), magyar nyelven 1 évig használható. A vírusvédelmen és személyi tűzfalon kívül a fejlett fenyegetések, a banki adatok megszerzésére és jelszólopások ellen is véd, alkalmas a számítógép titkosítására és a sérülékeny szoftverek felismerésére is. A szülői felügyelet funkcióval tiltható a gyerekeknek nem való weboldalak elérése, illetve az elektronikus eszközök használatának ideje is korlátozható. A vírusmotor az összehasonlító teszteken évek óta az élmezőnyben szerepel.

Nemes Dániel, a biztributor elnöke elmondta: “A digitális oktatás bevezetése a szomorú apropó ellenére is örömteli, de a megváltozott helyzetben felvetődő biztonsági kérdések a szülők nagy részét váratlanul érik. Az új oktatási formával új fenyegetések is érkeznek, ellenük átgondolt védekezés szükséges. Ehhez kívánunk lehetőségeinkhez képest segítséget nyújtani.”

A 25 ezer forint értékű vírusirtó a koronavirus@biztributor.hu címen lehet ingyenesen igényelhető a diákigazolvány másolatával. A biztributor kéri, hogy a limitált mennyiségre való tekintettel olyanok jelentkezzenek, akiknek a szoftver megvásárlása nehézséget okozna. A szoftvert igénylők hozzájárulnak személyes adataik (név, e-mail cím, diákigazolvány száma) kezeléséhez az előfizetés céljából.

A biztributor 17 gyártót képviselő, a legnagyobbak közé tartozó IT-biztonsági és hálózati eszköz kereskedelmi vállalat. Az általa képviselt gyártók közé tartozik a kiemelkedő védelmi képességű Bitdefender antivírus-gyártó, a fejlett (APT) támadások elleni védekezésben vezető FireEye, az azonosító- és titkosító piacon úttörő Thales (Gemalto), a Wi-Fi és vezetékes hálózati technológiákban csúcskategóriás Ruckus Networks, a sokmotoros antivírus rendszereket fejlesztő OPSWAT és a jelszókezelésben és session menedzsmentben kiemelkedő Thycotic.

A Bitdefender európai központtal, 150 országban, 1600 munkatárssal, 500 milliót is meghaladó használó IT-rendszerét védi. Több mint 7.000 viszonteladóján keresztül értékesíti otthoni, üzleti és kormányzati felhasználásra szánt, különböző védelmi szinteket képviselő vírusvédelmi és egyéb IT-biztonsági termékeit.