Virusidő: sorban állás vagy reklám?

A vásárlással vagy ügyintézéssel járó tömeg elkerülésével, a fizikai közelség visszaszorításával csökkenthető a vírusterjedés sebessége, intenzitása. (Nyitó képünk forrása: F1online)

Ezzel kapcsolatosan tett felajánlást a Linistry cég az igényekre szabható, rugalmas ügyfélhívó és sorkezelő rendszerével: legalább tíz jelentkező számára ingyen telepíti és legalább két hónapon át üzemelteti is a virtuális sorbanállás-szervező szolgáltatását.

A nemrég alakult, föltörekvő magyar vállalkozás, a Linistry rendszerének használói mobiltelefonjuk segítségével, alkalmazás letöltése nélkül, távolról húznak virtuális sorszámot. A rendszer tájékoztatja őket a sorra kerülés várható idejéről, majd később akkor is érkezik értesítés, amikor a helyszínre kell menni.

A helyszínen is van lehetőség arra, hogy az oda érkezők digitális sorszámot „húzzanak” és az előre jelzett ideig távozzanak, amíg nem kerülnek sorra.

A cég honlapján részletesen bemutatják a rendszert, ami jó akkor, ha hosszú a sor és a virtuális sorban állók közel lehetnek. A jelentkezési kérdőív helyett egy e-mail nyílik meg és azon keresztül kell a pályázati feltételeknek megfelelő adatokat beküldeni: bemutatkozás, elképzelt működés, helyszínek és a sorban állók mennyisége naponta, hetente, havonta. pályázatra április 5-én 18 óráig lehet jelentkezni.

(Munkatársunk írja)

A pályázat (melynek elbírálása folyamatos) elnyerői csak a szolgáltatás három hónapos előfizetési díját és havi 1000 darab SMS díját takaríthatják meg, minden egyéb kiadást a pályázónak kell állnia. Ez az „egyéb” lehet egy helyszíni ügyfélhívó pult, hálózatkiépítés, működtető program. Arról nem szól a tájékoztatás, hogy milyen programot kell megvásárolni, azt a 3 hónap lejárta után vissza lehet-e adni a megvett ügyfélhívóval egyetemben.

A honlapon találtam tesztüzem-lehetőséget, ez esetben próbaváltozatot ad az önmagát népszerűsítő cég, amely végül a sikeres tesztet követően ad ajánlatot. Ez érdekesnek hangzik.

Számoljunk: egy ügyfél – két SMS. Ez 500 ügyfél díjtalan kezelése 3 hónap (60 munkanap) alatt. Azaz napi 24 ügyfél. A többit a pályázó fizeti. Melyik szolgáltató, intézmény vagy cég tud hirtelen dönteni egy ilyen költségű beruházásról? Legföljebb valamelyik távközlési társaság, amely számára az SMS csaknem ingyenes.

Az ügyfélszolgálatok a nagy forgalmú helyeken (pl. plázákban) vannak; a Linistry reklámja is azt javasolja, hogy sorban állás helyett menjen az ügyfél bevásárolni. Ezzel viszont bezavarja az illetőt a tömegbe – vírust összeszedni?! (Szerzőnk eme megjegyzését a cég sajtófelelőse ekként egészítette ki: „a sorban állás még a karanténnal sújtott országokban is megmaradt, hiszen az élelmiszerüzletek és a patikák is nyitva tartanak. Minden olyan megoldás, amely a fizikai kontaktusok számát csökkentheti, segít a jelenlegi helyzetben. A Linistry pontosan ilyen megoldás.”)

Mindazonáltal a nagy ügyfélforgalmú szolgáltatók (még a távközlésiek is) szóltak: ügyfélfogadási irodájukat bezárták, és csak telefonon vagy e-mailben fogadják az ügyfelek érdeklődéseit. Senki se akarjon most ügyet intézni, ha az nem sürgős, vagy tegye azt személyes kontaktus nélkül. A következőkben arra tehát nem kell számolni végeláthatatlan sorok kialakulásával, legfeljebb hiánycikket áruló bolt előtt. Ott viszont aligha az ilyen berendezés telepítése lesz a gond.

Gonosz dolog a koronavírus elleni kétes értékű támogatási pályázattal reklámozni.