Közkinccsé teszi molekuláit a Boehringer Ingelheim

Az opnMe.com központi platformon keresztül kínál hozzáférést kutatók számára a kategóriájában kimagasló értéket képviselő számos molekulához és a hozzájuk tartozó átfogó információcsomaghoz a több mint 130 éves Boehringer Ingelheim gyógyszeripari vállalat. A világ egyik legnagyobb gyógyszergyártója által gondozott felületen közvetlen a hozzáférés függetlenül kutatható molekulákhoz, valamint olyan molekulákhoz is, amelyeket a Boehringer Ingelheim vállalattal együttműködve lehet kutatni.

A Boehringer Ingelheim az opnMe.com internet-címén a kutatók a világ bármely részéről hozzáférhetnek bizonyos preklinikai molekulákhoz nem klinikai kutatások céljából. Az opnMe.com segítségével az orvos-biológiai kutatások legfontosabb célterületeivel kapcsolatos molekulák elérhetővé válnak, így lehetőség nyílik további független és kooperációs felfedezésekre, valamint új terápiás megközelítések azonosítására.

Az új kezdeményezés tovább szélesíti a Boehringer Ingelheim világméretű innovációs jelenlétét, és segít kiaknázni az általa fejlesztett legérdekesebb vegyületekben rejlő további lehetőségeket. Azáltal, hogy megosztja ezeket a molekulákat a tudományos közösséggel, előmozdítja a kutatást, segíti az olyan felfedezéseket, amelyek a betegek számára biztonságos és hatásos új gyógyszereket eredményeznek.

Az opnMe.com rendszerben található molekulákat két csoportra osztották, és az egyes csoportok különböző feltételek szerint használhatók fel:

  • A molekulák többségéhez egyszerű webáruházi módszerrel, a szellemi tulajdonjogra vonatkozó egyeztetések nélkül lehet hozzáférni.
  • Bizonyos molekulák esetében pedig az úgynevezett közösségi együttműködés módszere teremt lehetőséget a közös kutatások megkezdésére. A Boehringer Ingelheim várja a molekulák közös vizsgálata iránt érdeklődő szakemberek kutatási terveit. Ha kiválasztanak egy benyújtott kutatási tervet, akkor az adott témakört a Boehringer Ingelheim szakembereivel együtt kutathatják.

A Boehringer Ingelheim kezdeményezéseként ismert a „kutatás határok nélkül” és a Boehringer Ingelheim vállalkozási alap. E programok is részei a vállalat nagy múltú és folyamatos tevékenységének olyan fő terápiás területeken, mint a kardio-metabolikus, a légzőszervi betegségek, az onkológia, valamint a központi idegrendszeri betegségek és az immunológia.