Szakmai készségek európai hete: magyar cég a kiválók között

Ma zárul a szakmai készségek európai hete, melynek központi eseményeit az idén Helsinkiben rendezték. Az Európai Bizottság az Európai Unió Tanácsának finn elnökségével közösen szervezte meg rendezvénysorozatot abból a célból, hogy népszerűsítse a fiatalok és a felnőttek számára egyaránt jó karrierlehetőségeket kínáló szakképzést.

Európa-szerte 1407 esemény várta a szakképzés iránt érdeklődőket; a kampány üzenete idén összesen 2,5 millió polgárhoz jutott el. A 2016-ban meghirdetett kezdeményezés idei rendezvénysorozatának jelszava: „Szakképzés mindenkinek – Életre szóló készségek”, átfogó témáját pedig a „Fedezd fel a tehetségedet!” jelmondat foglalja össze.

A szakmai készségek európai hetének legfőbb üzenete az idén az volt, hogy az egész életen át tartó tanulás új utakat és vonzó karrierlehetőségeket kínál, és hogy a szakképzés bármely életkorban okos választás.

A szakmai készségek európai hete alkalmából az EU minden évben Szakképzési Kiválósági Díjakban részesíti a szakképzés népszerűsítésében és megszervezésében kiemelkedő teljesítményű személyeket, szervezeteket és kezdeményezéseket. A díjak azt a célt szolgálják, hogy felhívják a figyelmet a kiemelkedő minőségű szakképzésre, reflektorfénybe állítsák a győzteseket, serkentsék a szakképzésben részt vevőket, valamint támogassák a hálózatépítést és az új karrierlehetőségek létrejöttét. Az Európai Bizottság öt kategóriában ítéli oda Szakképzési Kiválósági Díjakat.

Az idén a „Vállalatok és tanulók” kategóriában egy magyar cég,  a Hot & Cold Therm Kft. is a díjazottak közé került. A tiszalöki építőipari kisvállalkozás az általa indított munkahelyi képzéssel nyerte el a rangos kitüntetést. A HCT vezetői ráébredtek ugyanis, hogy tisztességesen költeniük a képzésre, ha azt akarják, hogy kellő számban álljanak a rendelkezésükre jól képzett, hozzáértő alkalmazottak, és hogy a cég színvonalas szolgáltatásokat tudjon nyújtani. Ezért úgy döntöttek, hogy szakképző programot indítanak a vállalkozásnál. Hatására azonnal megváltozott az alkalmazottak magatartása: a dolgozók elkezdték sajátjuknak tekinteni a céget, és ennek köszönhetően csökkent az elvándorlásuk.

A szakmai készségek európai hetének honlapja

A szakmai készségek 2019. évi európai hetének eseménynaptára