Zenés állatkerti esték – hagyományápoló koncertek a pesti zooban

Júliusi és augusztusi estéken (mindig szerdán) nyáresti koncertekkel várja a zenebarátokat a Fővárosi Állat- és Növénykert. A hagyományos „zenés állatkerti esték” sorozat az idén hét előadást ölel fel, és lesz még egy további jótékonysági meglepetéskoncert is – az Állatkerti Alapítvány szervezésében.

A zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza. A Fővárosi Állat- és Növénykert a megnyitásának évében (1866-ban) már működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon. Az 1910-es években az állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a Rádió című slágerben.

A második világháborút követően, jó fél évszázados kihagyás után, 2002-től ismét rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok. Másfél évtized alatt összesen 111 előadást rendeztek az állatkertben.

Az idén, a tizenhatodik évadban az előadásokat – a hagyományoknak megfelelően – szerdánként tartják, vagyis július első szerdájától augusztus harmadik szerdájáig minden héten koncerttel várja a közönséget az állatkert.

A KONCERTSOROZAT PROGRAMJA

Július 5., 20:30 – Kern András (vendég: Hernádi Judit és Heilig Gábor) – Lövölde tér

Július 12., 20:30 – Budapest Klezmer Band (vendég: Tompos Kátya – Örömteli klezmer

Július 19., 20:30 – Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra (koncert és táncbemutató) – Aki él és mozog, az szvinget jár

Július 26. (szerda), 20:30 – Sárik Péter Trió (vendég: Falusi Mariann, Berki Tamás, Szőke Nikoletta) – Jazz-kívánságműsor különkiadás!

Augusztus 2. (szerda), 20:30 – Geszti (vendég: Széles Iza)

Augusztus 9. (szerda), 20:30 – Papajazz (vendég: Malek Andrea, Szolnoki Péter)

Augusztus 16. (szerda), 20:30 – Budapest Bár

Augusztus 23. (szerda), 20:30 – alapítványi jótékonysági ráadáskoncert

 

Az előadásokra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így egy kellemes esti sétát is tehetnek a zenekedvelők az állatkertben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.