Holnap csokifagyinap: nyalánkság fél áron

Első alkalommal az idén, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a csokifagyi napját – igazodva az azonos célú és nevű nemzetközi naphoz. A világ sok országában évek óta ezen a napon „ünneplik” a csokoládéízű fagylaltot. (A nyitó kép forrása: https://thinkmilkbesmart.eu)

A Szeretem a csokit blog szerzői, Kovács Ádám és Kovács Gergely remélik, hogy „mindenki” elfogyaszt legalább egy csokifagyi-gombócot, elvégre napjainkban is a legkedveltebb ízek egyike.Ezen a napon legalább ötvenszer szerez örömet a csokoládéfagylalt azoknak, akik vesznek egy gombóccal, ugyanis kutatók szerint ennnyiszer nyalunk bele egy gombóc fagyiba mire az elfogy.

Pontosan ennyi, azaz 50 százalék kedvezményt kapnak a fagylaltárusoktól azok, akik ezen a napon ellátogatnak a „mozgalomban” részt vevő fagyizókba.

Hazánk 12 megyéjében lesz lehetőség a kedvezményes, azaz félárú, helyben (!) fogyasztott fagyi fogyasztására. Nemegy helyen vegán és cukormentes fagyi is kérhető. A csokifagyinap-kezdeményezéshez az Auchan mintegy tucatnyi üzlete is csatlakozott.