Küszöbön a HP nyomtató-újdonságok

Rövidesen kipróbálhatók a HP legújabb, otthoni használatra tervezett nyomtatói: a DeskJet 2300, 2700, DeskJet Plus 4100, DeskJet Plus Ink Advantage 6000 és 6400 modell. Multifunkciós eszközök: munkához, tanuláshoz és az otthoni szórakozáshoz egyaránt alkalmasak. 

A fejlesztéseknek köszönhetően az eddiginél könnyebb a beállításuk és az elődeiknél szebben nyomtatnak – mindenekelőtt a megnövelt kapacitású, eredeti HP-festékpatronoknak köszönhetően[1].

A HP DeskJet Plus Ink Advantage 6075 és a HP DeskJet Plus Ink Advantage 6475 megfelel minden családtag igényének. A legújabb multifunkciós nyomtatók vezeték nélkül csatlakoztathatók az otthoni hálózatra, így a használók akár az okostelefonjukról is nyomtathatnak a HP Smart[2] alkalmazás mobil fax funkciójának segítségével. A HP DeskJet Plus Ink Advantage 6475 kétoldalas nyomtatási lehetőséget kínál, automata adagolója 35 lapos.

Stílusos és ergonomikus kialakításának köszönhetően a DeskJet Plus Ink Advantage (fenti kép) illeszkedik a legtöbb otthoni környezetbe és nem foglal fölöslegesen helyet. Az új eszközök külső borítását jó ötödrészt újrahasznosított műanyagból gyártották[3].

Az egyszerűen használható vezérlőpanel személyre szabható kijelzőjén ellenőrizhető a nyomtató állapota, a wifi-kapcsolatokról pedig automatikus értesítés jelenik meg rajta.

A használók kiválaszthatják a hálózati csatlakozás legkényelmesebb módját. A hagyományos, beépített USB-csatlakozók és a HP Smart alkalmazással elérhető mobil nyomtatás mellett kétsávos wifi-adapteren keresztül is nyomtathatnak, amely folyamatosan ellenőrzi a kapcsolatot és megszünteti az esetleges hibákat[4]. A vezeték nélküli kapcsolat így távolról is elérhető, gyors és stabil is. A DeskJet Plus Ink Advantage modellek támogatják a Bluetooth® technológiát, amellyel könnyedén kapcsolódhatnak más eszközökhöz és szinte azonnal megkezdhető velük a nyomtatás[5].

Az eredeti HP-festékpatronoknak köszönhetően a színek élénkek, a színhűség pedig minden eddiginél magasabb.

A HP oktatási szervezetekkel együttműködésben alkotta meg a Print and Play ingyenes online platformot, amelyről oktatási anyagok százai érhetők el, segítendő az otthoni tanulást.

Szerkesztőségünk megtudta, hogy a HP nyomtatóújdonságai – a Deskjet 2320, 2710, 2720, DeskJet Plus 4120, DeskJet Plus Ink Advantage 6075 és a 6475 típus – augusztusban jelennek meg a hazai kínálatban.

A Print and Play platform elérhető a HP Smart alkalmazáson keresztül, illetve a vállalat hivatalos weboldalán. A HP DeskJet nyomtatóiról további információk itt.


[1] A hagyományos, újratöltött HP festékpatronokhoz képest. A nagyobb kapacitású Inkjet patronok külön vásárolhatók meg. További információ a http://hp.com/go/learnaboutsupplies weboldalon érhető el.  

[2] Az ingyenes HP Smart alkalmazás letöltése szükséges. A nyomtatási lehetőségekről további információ a http://hp.com/go/mobileprinting weboldalon érhető el. Egyes funkciók és szoftverek kizárólag angol nyelven érhetők el. Internetkapcsolat szükséges. A fax funkciók csak küldésre használhatók, a megfelelő használathoz további termékekre lehet szükség. A mobil fax funkcióról további információ a http://hpsmart.com/mobile-fax weboldalon érhető el.

[3]  Az összes műanyag több mint 20 százaléka újra hasznosított alapanyagból készül.

[4]  Vezeték nélküli csatlakozás kizárólag 2,4 GHz és 5 GHz sávokon támogatott. További információ a http://hp.com/go/mobileprinting weboldalon érhető el. A Wi-Fi a Wi-Fi Alliance® bejegyzett védjegye.

[5]  A mobileszköznek támogatnia kell a Bluetooth v4.2-t, és engedélyeznie az elérést. A nyomtatáshoz mobilalkalmazás (például HP ePrint vagy HP Smart) letöltése és futtatása szükséges. A mobileszköz a nyomtatótól maximum 1,5 méteres távolságra lehet.