Negyvenöt gyereket is megöltek a terroristák a Srí Lanka-i merényletekben

Az ENSZ Nemzetközi Gyermek-gyorssegélyalapja, az UNICEF információi szerint összesen 45 gyermek vesztette életét a templomokat és szállodákat ért merényletekben április 21-én Srí Lankán. Sok kiskorú jelenleg is kórházakban küzd az életéért és rengeteg a sérült. (Nyitó képünkön: ima az áldozatok lelki üdvéért; foto: AP / Gemunu Amarasinghe)

Az UNICEF szorosan együttműködik a szigetország kormányával és partnereivel, hogy megbízható információkat szerezzen a gyermekek és fiatalok körülményeiről, és ott segítsen, ahol arra a legnagyobb szükség van.

  • Néhány kórházban hiányoznak az alapvető egészségügyi felszerelések. Az UNICEF igyekszik folyamatosan kielégíteni ezt a hirtelen megnövekedett igényt.
  • A szüleiktől elszakadt gyerekeknek segítségre van szükségük rokonaik felkutatásában, családjuk újraegyesítésében. Sürgősen állandó helyet kell találni azoknak, akik elveszítették szüleiket. Az UNICEF pénzügyi és technikai támogatást nyújt ebben, hogy minél előbb otthonra és biztonságra lelhessenek.
  • A tragédiát átélt gyermekeknek pszicho-szociális segítségre is szükségük van. Az UNICEF megkezdte a fiatalok és családjaik számára a pszicho-szociális elsősegélyt, hogy segítsen az események feldolgozásában.
  • Az UNICEF továbbra is támogatja a gyermek- és nőügyekkel, valamint az egészségüggyel foglalkozó minisztériumot az adatgyűjtések koordinálásában, hogy biztosítsa a gyermekek elsőbbségét a segítségnyújtás közben.

Az UNICEF munkáját itt támogathatja.