Orbán végrehajtja a Soros-tervet?

Orbán kiutálta a „Soros-egyetemet”, és behívja a kínaiakat, mint 1968-ban a száz Skoda-gyári munkás a Varsói Szerződés csapatait. Világos értékválasztás.

Aggodalomra ad okot a Fudan Egyetem első európai kampuszának lehetséges megnyitása, mert Peking bizonyítottan kártékony befolyásszerzésre és a szellemi szabadság elfojtására használja felsőoktatási intézményeit – ezt írta az amerikai nagykövetség a Magyar Hang kérdésére, hogy szerintük kockázat-e Magyarország számára a sanghaji egyetem terjeszkedése. Feltételezem, hogy a Budapesten szolgáló amerikai diplomaták ugyanezt Szijjártóéknak is elmondták úgy, hogy maszkon át is érthető legyen.

Orbán, ugye, kiutálta a „Soros-egyetemet”, és behívja a kínaiakat, mint 1968-ban a száz Skoda-gyári munkás a Varsói Szerződés csapatait. Világos értékválasztás. Töprengek, próbálom megfejteni a titkot, vajon a legnyersebb anyagi érdekeltségen túl – vagyis amellett, hogy a keleti pénzt nem kötik jogállamisági feltételekhez – mi motiválhatja ennek a kormánynak a Peking előtti hajbókolását. A válaszhoz – felettébb furcsa módon – talán Medgyessy Péter révén juthatunk el, aki nagyjából olyan tartalmú nyilatkozatot tett, hogy a kínaiak megtalálták azt a berendezkedési modellt, ami nekik a leginkább megfelel. Ahogy ők a birodalmukat szervezik, az összhangban van az életfelfogásukkal. Ha így nézzük, akkor igen, a Nyugat kb. Kolumbusz óta csak a helyét keresi. Itt állandóan új eszmékkel állnak elő, folyton csak variálnak, hol a konzervatívok, hol a szocdemek kerülnek előtérbe, attól függően, hogy éppen miről sikerül meggyőzni a szeszélyes szavazó polgárt. És mindig ott lábatlankodnak a nyafogó liberálisok.

Úgy vélném, megfejtettem a titkot, de van egy bökkenő. Mit is mondott Orbán arról, hogy valójában kik azok a liberálisok? Diplomás kommunisták. És kiket képeznek a Fudan Egyetemen? Diplomás kommunistákat. Ergó, Orbán titokban a Soros-tervet hajtja végre.