Reklámok és ellenszerek

(Szerző: Lendvai Ildikó) A (nem kánikulai) melegellenes törvény rendelkezéseinek megfelelően korhatáros jelzéssel kell ellátni a tévékben a szexuális tartalmak megjelenítését. A filmeket eddig is „korhatározták”, de most a szexuális vonatkozások esetén a reklámblokkokat is kell.

Úgy látom, a biztonság kedvéért csaknem valamennyi reklámszünet elején kirakják a „16 éven aluliaknak nem ajánlott” feliratot, ami korántsem könnyíti meg a családi tévénézéseket.

A jelek szerint az én erotikus fantáziám a kor előrehaladtával meglehetősen lepusztult. Már legalább fél órája azon töprengek, hol lelhető fel a gyerekmegrontó bűnös szexualitás abban a ma esti hosszú reklámblokkban, amelyben a következő hirdetések szerepeltek: benzinkút, bébipelenka, grillfelszerelés, tusfürdő, derékfájást csillapító szer, R… margarin, S….. gépkocsi, szállásfoglalási oldal, gyógynövényes fogkrém, lábgomba elleni kenőcs, szemcsepp, leértékelt szabadidőruha, hasmenés elleni gyógyszer, fokhagymás szósz…

Végül csak megfejtettem. Van egy pasi, aki annak ellenére vágyik szexuális kalandokra, hogy szerencsétlent ezer nyavalya sújtja. A randevú előtt bekeni a fájós derekát és a gombás lábát, becsöpögteti a szemcseppet, beveszi a tablettát a hasmenése ellen. Ha esetleg nem hatna, a biztonság kedvéért visz magával pelenkát is. Foglal maguknak szobát a szálláskereső oldalon, felveszi a sikkes szabadidős mackónaciját. Beül a kocsijába, megtankol a benzinkútnál.

A szobában a barátnőjét kissé koszosnak találja, ezért beküldi a fürdőbe tisztálkodni a tusfürdővel és a gyógynövényes fogkrémmel. Ezután perverzióinak megfelelően a pucér nőt bekeni margarinnal és fokhagymaszósszal. Mindezt a grillrácson, hogy ne koszítsa össze a szállodai lepedőt. (Fene a gusztusát, de még mindig jobb, ugyebár, mintha átoperáltatná magát.)

Ezután következnék a csintalankodás, de azt már nem mutatják, mert ahhoz nem 16, hanem 18 év feletti jelzés kellene a tévéképernyő sarkában.

Pedig kívácsi lettem volna a csajra, akinek pont ez a vaksi, rozoga, gombás lábú, hasmenéses, perverz alak a zsánere.