A GYSEV munkatársai gyűjtöttek a csornai kórház számára

Jó háromszázezer forintot gyűjtöttek össze a GYSEV cégcsoport munkatársai a csornai Margit Kórház működését segítő alapítvány számára – olvasható a lapunkhoz eljuttatott tudósításban. (A nyitó képen: a csornai kórház régi képeslapon.)

Dr. Winiczai Zoltán főigazgató az egészségügyi intézmény nevében köszönte meg a támogatást a vasúttársaság munkatársainak. Miként hazánkban valamennyi egészségügyi, szociális és oktatási intézmény, a csornai kórház is örömmel fogad minden adományt. A GYSEV-dolgozók felajánlását a kórház fizioterápiás részlege műszerparkjának a bővítésére fordítják.

A csornai Margit Kórházat dr. Kokas Lajos (Csorna, * 1868. április 5.) harcolta ki az akkor még nagyközségnek számított Csorna számára. Az 1899-től járásorvosként működött kiváló egészségügyi szakember másfél évtizedes küzdelmének köszönhetően lett kórház a helységben. Kokas doktort 1914-ben nevezték ki – az akkor még épülő – kórház igazgató főorvosává. A község 1932-ben, Csorna város 1996-ban (posztumusz) díszpolgárává választotta.