Ajándék ez a nap!

(Szerző: Neuman Gábor) Jól értesültek szerint a miniszterelnökünk és Tiborcz István között megromlott a viszony, olyannyira, hogy már majdnem tettlegességre is sor került. Én csak azt nem tudom, hogy ha igaz ez a hír, akkor az hogyan szivárgott ki az Orbán-rezidenciáról?

Azon lehet lemérni, hogy milyen képességekkel rendelkezik az ellenzéki összefogás, hogy Orbán mekkora összeggel támogat bizonyos társadalmi csoportokat; illetve most belezavart a képbe, hogy Ráhel lánya, István veje, továbbá három unokája – Tiborcz Alíz, Tiborcz Adél és Tiborcz Bertalan – Marbellára tette át székhelyét. Menekülőre fogták? Nem hinném, hogy már most eljött volna az ideje.

Jól értesültek szerint a miniszterelnökünk és Tiborcz István között megromlott a viszony, olyannyira, hogy már majdnem tettlegességre is sor került. Én csak azt nem tudom, hogy ha igaz ez a hír, akkor az, hogyan szivárgott ki az Orbán-rezidenciáról? Ki mondta el kinek? Melyik a leggyengébb pontja Orbánnak, azaz az Orbán-rezidenciának? Van az a mondás, hogy ami Las Vegasban történik, az ott is marad, de ez igaz volt a Fideszre is általában, meg az Orbán-családra is. Lehet, hogy most történt valami?

De térjünk vissza az ellenzék erejére. Az előválasztás első fordulójában már 350 ezer szavazatnál tartanak. Péntek este láthatták a miniszterelnök-jelöltek vitáját is az RTL Klubon, és eldönthették, hogy ki legyen az a három jelölt, aki közül egy valaki lehet Orbán kihívója ’22 áprilisában vagy májusában. Eldőlt? A Závecz Resarch szerint majdnem. Dobrev Klára a sláger: 30% szerint ő volt a legmeggyőzőbb. Őt követi Karácsony Gergely 25%-kal, majd 22%-kal Márki-Zay a harmadik. Jakab és Fekete-Győr a futottak még kategóriába tartozik. Per pillanat. De, mint ahogy mondták, mindenben segítik egymást, ha úgy alakul a helyzet.

Mindezen közben Orbán Viktor minden vagyonát szétosztja a nép között, illetve Orbán Viktor a nép minden vagyonát szétosztja a nép között. Csak egy szó a különbség. A nyugdíjasoknak ad nyugdíjprémiumot nemsokára, és 13. havit a választások előtt, mert akkorra sikerül megvívnia a harcát a miniszterelnökünknek. Ő mondta, hogy ezért neki külön meg kell harcolnia.

Valószínűleg Varga Mihály pénzügyminiszterrel, meg jobbkezével, Matolcsy Györggyel. Iszonyú küzdelem lehet, nem gyerekeknek való. Továbbá meg kell harcolnia a 200 ezres minimálbérért is, szintén az előbbiekkel. Hűha, ez aztán csetepaté lesz a javából! Jó lenne meglesni a küzdelmeket. De az adóhivatal is kemény falatnak ígérkezik, hiszen ez az áldott jó ember vissza akarja adni a gyerekeket nevelő családoknak a személyi jövedelemadót, amit már beszedtek az idén. Hallottak már ilyet, hogy befizetett adót az adóhivatal szó nélkül visszaad? Hát ilyen csoda is történik errefelé! Sőt, ha úgy alakul – mondta Orbán –, a pályakezdő fiataloknak nem kell majd jövedelemadót fizetniük. Ez aztán a jóléti társadalom! Piha! Meg vadászati világkiállítás. Meg kisvasút Bicskéig, meg koccintsunk az ifjú párra, Lőrincre és Andikára. Aki nem kap semmit, azt személyesen Rogán Antal viszi el helikopterezni Alcsútdobozra. Most aztán megvalósul a tejjel-mézzel folyó Duna-Tisza köze tája!

Afelől nincs kétségem, hogy a megajándékozottak elfogadják-e az ajándékokat. De hogy hálából Orbánra szavaznak-e, arra nem fogadnék. Lehet, hogy meg lehet vásárolni bizonyos embereket, bizonyos összegekkel.

De, hogy a képlet ilyen egyszerű lenne 8 millió választó esetében, azt nem hinném, bár lehet, hogy tévedek.