Mi van Kern Andrással? – elárulja a Müpában

Egy – mit egy, több! – két-három nemzedék kedvence. Minden műfajban kiemelkedő, színész, rendező, kabaréban korszakalkotó, gyerekként zseniális parodista, legendás szinkronhang, örökzöld dalok előadója, és sosem csak az a fontos, hogy mit énekel, hanem hogy miről.

Kern dalaiban sosem közhelyszerű szerelmi sztorik szerepelnek, inkább életérzéseket fogalmaz meg, olyanokat, amelyekkel könnyű azonosulni, és nem csak akkor, ha pesti a Lövölde tér környékén lakik valaki.

Mindenkinek vannak kedvenc Kern dalai – nekem a Látlak, Amerika, és benne ez a két sor: „nekem a 44. utca sarka olyan, mint a Kresz Géza vége, ahol fordul a villamos” –, valamint az Esik az eső.

Míg mások a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, a Hé’ 67, a Mi van velem? vagy a Pincér-rock című nagyszerű és jól ismert dalokért rajonganak. Remek történetek, sok-sok humor – mindez jellemző Kern András legújabb, október 25-én a Müpában látható műsorára is. A művész ezúttal Hernádi Juditot, Tompos Kátyát, Tarján Zsófit és Heilig Gábort hívta vendégül a Mi van velem? című esthez.

A Kossuth-díjas színművésznek negyedszázada jelent meg az első lemeze, rajta az azóta legendássá vált Lövölde tér című dallal. Azóta is naponta ezrek hallgatják meg a Youtube-on – ki gondolta volna akkor… Hernádi Judittal nemcsak prózai darabokban játszik gyakran, hanem számos alkalommal énekeltek is együtt, közös lemezük „Kernádi” címmel jelent meg.

Heilig Gábor volt a zenei vezetője a legtöbb Kern-lemeznek, számos dalának szerzője és szövegírója. A mostani est zenei producere, a zenekar vezetője és persze a gitározás mellett énekel is. Először vendégeskedik Kern Andrásnál Tompos Kátya, aki – mint köztudott – amellett, hogy kiváló színésznő, remekül énekel. Tarján Zsófi, a Honeybeast zenekar énekesnője, Hernádi Judit lánya, így meglepetés-produkció is várható.

A dalokat Gátos Iván kiváló zenészekből álló, kibővített zenekara kíséri. A közönség régi vágya teljesül ezen az esten – akárki meglássa-hallja…