Otthoni munkához ingyen védelem a HP-től

A HP új végpontvédelmi megoldásokkal jelentkezett; általuk a vállalkozások és a távmunkát végzők adatai is biztonságban lesznek. A HP a vírusjárvány miatt az otthonról dolgozó munkavállalók adatainak védelmére ingyenesen elérhetővé teszi a Sure Click Pro védelmi szolgáltatást.

A járvány miatt nagyon sokan otthon dolgoznak, népszerű nevén home office-olnak. Munkájukhoz a vállalati adatokat el kell tudni érniük, miközben a számtógépükön esetleg nincsenek hatékony védelmi rendszerek telepítve. Így a vállalat, a dolgozó adatai és munkája is támadásnak lehetnek kitéve. Ezért a HP továbbfejlesztette a biztonsági megoldásait, amelyek egyaránt teljeskörű védelmet nyújtanak a vállalkozások és távoli munkát végzők számára. A legújabb termékek közé tartozik a HP Pro Security Edition, a HP Proactive Security és a HP Sure Click Enterprise.

A biztonsági fenyegetések folyamatosan fejlődnek és napról napra új és újabb kihívások elé állítják az vállalkozásokat. A otthoni munkavégzés hirtelen előtérbe kerülésével kiemelten fontos lett, hogy a távmunka kockázati tényezőit hatékonyan kezelhessék a munkavállalók. Az otthoni munkaállomásokat kiszolgáló routerek több mint 80 százaléka kiszolgáltatott az esetleges kibertámadásokkal szemben. Az e-mailek szintén kockázatosak lehetnek a szervezetek számára, a pc-s vírusfertőzések több mint 90 százaléka ugyanis csatolmányokból származik, a biztonsági rések 96 százaléka pedig hónapokig rejtve marad.

Ebben a helyzetben a számítógépek fontosabbak, mint eddig bármikor, a biztonságuk pedig mindent előz. A növekvő kiberbiztonsági veszélyek miatt olyan megoldásokra van szükség, amelyek segítik az eszköz védelmét, a károkozók keresését és a helyreállítást. A HP felhő alapú védelmi rendszereket dolgozott ki, felhasználva a mesterséges intelligenciát és a hardver alapú biztonsági technológiákat. Ezek egyedi kombinációjával teljeskörű védelmet nyújtanak a kibertámadások ellen minden munkaterületen. Az egyes cégek méretéhez különböző megoldásokat kínálnak. A kis- és közepes vállalkozások részére a HP Pro Security-t ajánlják.

A HP Pro Security Edition a világ egyik legfejlettebb alkalmazás-izolációs és deep learning-alapú végpontvédelmi megoldása Windows 10 PC-re, amely a teljes rendszer számára védelmet nyújt az üzleti felhasználóknak. A védelmi rendszerben megtalálható a HP Sure Sense Pro deep learning-alapú MI biztonsági megoldás és a HP Sure Click Pro, amely izolációs védelmet kínál böngészők, fájlok és alkalmazások számára. A HP nemsokára ezzel a programmal kínája az Elite pc-it.

A HP Sure Click és a HP Sure Sense legújabb változatai együttesen garantálják az állandó biztonságot. A felhő alapú deep learning rendszer folyamatosan kapcsolatban marad a használói klienssel és frissíti a szoftvereket, elkülöníti a veszélyes elemeket és ellenőrzi a futó alakalmazásokat. Ezzel zárt rendszerű védelmi szisztéma jön létre, amely egyszerre többféle bejövő fenyegetést is képes kezelni, olyanokat is, amelyek különféle malware-k részei is lehetnek. A teljes körű biztonsági megoldás minden ismert és esetleges ismertelen kibertámadás ellen hatékonyan működik olyan esetekben is, amikor a hagyományos antivírus-rendszerek nem érnek el eredményeket.

A szerkesztőségünkhöz eljutott tájékoztatás szerint a közepes méretű vállalkozások számára a HP irányított biztonsági szolgáltatása lehet a megoldás.

A HP Proactive Security a HP legfejlettebb végpontvédelmi szolgáltatása napjainkban. Az irányított szolgáltatás a védekezésre épül, így anélkül véd kibertámadások ellen, hogy a használóknak vagy az IT-szakembereknek többlet munkát okozna. A szolgáltatást a HP kiberbiztonsági szakértői felügyelik és irányítják. A vállalati adatokat és eszközöket több szintű megelőző védelmi mechanizmusok biztosítják, amelyek továbbfejlesztett deep learning és izolációs technikákat alkalmazva védik a végpontokat és csökkentik a kockázatot.

Az irányított biztonsági szolgáltatás átlátható online felülete teljes körű tájékoztatást nyújt a védett eszközök állapotáról, és beszámol a megkísérelt és blokkolt támadásokról a HP TechPulse alapján. A szolgáltatással a vállalatok folyamatosan nyomon követhetik eszközeiket, a távolról dolgozók pedig bárhonnan biztonságosan végezhetik munkájukat.

A hazánkban évtizedek óta jelen lévő HP-nek nagyvállalati és kormányzati felhasználásra is van ajánlata. A HP Sure Click Enterprise kiemelkedő biztonságot nyújtó, végponti alkalmazás-izolációt és elkülönítést biztosító megoldás, amely valós idejű információkkal látja el a kiberbiztonsági csapatokat, miközben védi a vállalati végpontokat a legveszélyesebb támadások ellen. A megoldás a feladat-szintű izolációnak és az elszigetelten működő virtuális számítógépeknek köszönhetően lehetővé teszi az online és offline felhasználók folyamatos védelmét és megelőzi a biztonsági rések kihasználását, a hálózati hozzáférés kiterjesztését vagy az adatlopást.

A HP Sure Click Enterprise minden Windows 8 és Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező eszközzel kompatibilis, így könnyen kezelhető, ugyanakkor növeli a szervezet általános biztonságát az egyre emelkedő számú célzott támadások ellen. A rendszer védi a használókat az adathalászat ellen és felhőalapú automatikus kockázatelemzést is kínál. A Sure Click Enterprise nagy méretű hálózatokon is használható a kifinomult szabályozás- és fenyegetés-menedzsmentnek köszönhetően, amelyet helyszíni szerveren, vagy a HP II. típusú ISO 27001/SOC2 szerinti felhőszolgáltatásával aktiválnak. A program a jövő hónaptól lesz elérhető.

A HP segítsége a virus okozta helyzetben – ingyenesen letölthető HP Sure Click Pro. A HP elkötelezett a maximális kiberbiztonság megteremtése mellett, különösen a végfelhasználók és a jelenleg otthonról dolgozó munkavállalók számára. A vállalat ezért ingyen elérhetővé teszi HP Sure Click Pro szolgáltatását 2020. szeptember 30-ig, hogy hozzájáruljon a használókat érintő webes, e-mailes és dokumentumalapú fenyegetések elhárításához. A HP Sure Click Pro a már meglévő HP Sure Click szolgáltatást egészíti ki olyan további funkciókkal, mint például Word és Excel dokumentumok szerkesztése izolált környezetben.

A szolgáltatás elérhető a HP és más gyártók minden Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező számítógépén. A program innen letölthető.