A patkányok, köszönik, jól érzik magukat

Valami nagyon nincs rendjén a győri városházán, azaz Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatán. Éppen ma két hónapja rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a helység két ellenzéki politikusa a város nyugati végén, az olvasóink által is jól ismert Iszkápa közben, egy (becsült érték!) legalább 500 köbméteres hulladékhalom mellett.

Miközben a politikusok beszéltek, a sajtóeseményre meghívott újságírók „gyönyörködhettek” nem csupán az irdatlan mennyiségű szemét- és hulladékhalomban, hanem az időnként föltűnő, macska nagyságú, meglehetősen kíváncsi patkányokban.

A sajtóesemény lényegét természetesen az ügyet sokszorosan szóvá tevő Infovilág hírportál is megírta – ám hiába. Az Adria bajnoka, Borkai Zsolt lemondott (lemondatott, leváltott) polgármester évekig nem törődött a környékbeliek (Iszkápa köz, Tűz utca) egészségét súlyosan veszélyeztető állapotokkal. Ha ugyanis törődött volna vele, akkor nem halmozódhatott volna föl újra és újra a szemét, a hulladék.

Az új városvezető (bár választói rokonszenvét karbantartandó, sokszorosan ígéretet tett rá: megszünteti a barokk városhoz nem illő állapotokat) ugyancsak hagyja hónapok óta a Győr-Újváros peremén az egészségre alapvetően káros anyagok halmozódását. Amikor az ellenzék sajtótájékoztatót tartott a helyszínen, utána a városházáról olyan hangok hallatszottak, hogy miután magánterületről van szó, nem lehet azonnal cselekedni, ki kell várni a felszólítás hivatalos határidejének a leteltét.

Eltelt egy hónap, eltelt – immár a második is –, az Iszkápa közi és környékbeli szemét és hulladék viszont maradt, mára már minden bizonnyal több, mint a két hónappal ezelőtt becsült 500 köbméter.

Lapunk győri tudósítója ott járt és fényképen is megörökítette a gyalázatos körülményeket.    

A győri városháza szerint az ilyesmi nem közügy

Győr, Tűz utca: a barokk város szégyene

(Győr-)Nyugaton a helyzet változatlan

Hallgatag városházi hivatalnok, avagy: Győr többet érdemel(ne)

Címzett: a győri polgármester – lássa: a Nyilvánosság

Elaggott gyönyörűségek a győri Újvárosban

Győr, Tűz utca? – Borkai Úr, elfogadhatatlan!

Borkai dacos hivatala – közben gyűlik a szemét a győri Tűz utcában

Gyávaság vagy csakazértis? – Borkai szelleme munkál a győri városházán

Régi gondok a győri Újvárosban

Borkai szelleme kísért Audi-városban…

Győr többet érdemel(ne) a városházi hallgatásnál

Levelezés a győri polgármesteri megbízottal

Dr. Dézsi, vagy Borkai örökösei Győr élén?